Svensk Registrering af Endurance Motorcykel

Det kan sagtens lade sig gøre at registrere og forsikre en enduro mc i Sverige så man kan køre lovligt på offentlig vej i hele verden (bortset fra i Danmark naturligvis).
Og de samlede årlige udgifter til forsikring, skat og afgift er kun ca. 1810 svenske kroner!

0011_small_25.jpg Jeg købte min KTM 400 EXC 400 2004 i Örebro i Sverige.

Man gør f.eks. således:

  1. Køb en brugt svensk indregistreret enduro mc i sverige. Brug f.eks. www.blocket.se. Det er nemmest hvis man køber en mc der allerede er blevet teknisk synet og allerede har nummerplade på.
  2. Foretag ejerskiftet via det svenske motorkontor og skriv i papirene en anmodning om at de på dine vegne ansøger om et svensk samordningsnummer (svarende til et personnummer), idet du er bosat i Danmark. Oplys samtidig en svensk co-adresse hvortil motorkontoret kan sende al korespondance (de vil nemlig ikke sende post til udlandet). Din co-addresse kan f.eks. være en bekendt som er bosat i Sverige.
    Se detaljer om samordningsnummer på transportstyrelsens hjemmeside: her. Se detaljer om registrering af ejerskifte: her.
  3. Når Motorkontoret har foretaget ejerskiftet og du har modtaget dit samordningsnummer, tager du kontakt til et Svensk forsikringsselskab og tegner en ansvarsforsikring på køretøjet for omkring 1600 svenske kr per år, f.eks. hos Bilsport & MC Specialforsikring.
  4. Når der er tegnet forsikring på motorcyklen foretager du påstälning, enten online eller via post.

Du kan herefter til enhver tid logge på transportstyrelsens hjemmeside og se status for dit køretøj og for skyldige skatter og afgifter. Du logger på med registreringsnummeret og en såkaldt behörighetskod som står på registreringsbeviset.Se også:
Endurance in Rumanian Mountain Forrests 2012
First Year with my Fireblade
Superbikes on the Road: BMW S1000RR versus Honda CBR1000RR Fireblade
Front Page of Do It Yourself Section

© Copyright 2012 FireBladerDk 2012-11-20.